Hanki ensivaikutelma organisaatiosi NIS2-vaatimustenmukaisuudesta.
Mikäli et halua käyttää skannausta, jätä kenttä tyhjäksi.
Saavatko organisaationne hallintoelimet Tämä termi viittaa useisiin organisaatiomallisiin hallintoyksikköihin, kuten holding-yhtiöihin tai toimeenpanovaltaisiin osastoihin. Artiklan 29, §6 mukaan vastuussa olevat henkilöt varmistavat NIS2-direktiivin vaatimuksenmukaisuuden. Nämä henkilöt ovat auktorisoituja tekemään turvallisuustoimenpiteitä, läpikäymään harjoituksia, ja saattavat olla henkilökohtaisesti vastuussa mikäli epäonnistuvat velvollisuuksissaan. harjoitusta, joka mahdollistaa niille riittävät tiedot ja taidot tunnistaa kyberturvallisuusriskejä ja arvioida niiden vaikutuksen organisaationne tarjoamiin palveluihin?
Suoritatko säännöllisesti '"Säännöllisyydellä'' tarkoitetaan: ainakin kerran vuodessa, tai kyberturvallisuuspoikkeaman tapahduttua, liiketoimintaympäristöön on tai IT-ympäristöön tehtyjä muutoksia. riskianalyysin koskien kyberturvallisuutta, ja teetkö toimenpiteitä tulosten perusteella parantaaksesi turvallisuutta?
Onko organisaatiollasi käytäntö ryhtyä asianmukaisest ''Asianmukaisuudella'' tarkoitetaan, että vastine vahinkoon on täsmennetty vastaamaan vahingon vakavuutta ja luonnetta. lisätoimenpiteisiin kyberturvallisuuspoikkeaman sattuessa?
Onko organisaatiollasi voimassa olevia käytäntöjä ja toimenpiteitä varmistaakseen jatkuvuuden odottamattoman tilanteen tai katastrofin sattuessa? Tämä sisältää: varmuuskopiointien hallinnan, hätätilanteisiin varautumisen, liiketoiminnan jatkuvuussunnitelmat sekä poikkeamienhallintasuunnitelman.
Osaatko kertoa toimittajiesi ja palveluntarjoajiesi kyberturvallisuustilanteesta ja -tasosta, ja seuraatko sitä aktiivisesti ''Aktiivisuudella'' tarkoitetaan, että arvioit ja seuraat toimittajiesi ja palveluntarjoajiesi tilannetta, esimerkiksi säännöllisillä tarkastuksilla, vaatimalla raportteja kyberturvallisuudesta ja -poikkeamista, sekä monitoroimalla turvallisuusmenetelmiä ja niiden suorituskykyä. ?
Onko kyberturvallisuus rakenteellisesti ''Rakenteellisuudella'' tarkoitetaan, että kyberturvallisuutta ei tarkastella pistemäisesti, vaan sen huomiointi on osa normaalia työskentelyä ja sisällytetty kaikkiin prosesseihin, jotka liittyvät IT-järjestelmien hankintaan, kehitykseen ja ylläpitoon. Esimerkiksi, onko kyberturvallisuusriskit otettu huomioon jo järjestelmien suunnittelussa, rakentamisessa ja hankinnassa? sisällytetty IT-järjestelmien hankintaan, kehitykseen ja ylläpitoon?
Antamasi verkkotunnuksen perusteella, olemme löytäneet alla listatut aliverkkotunnukset. Oletko tietoinen näistä kaikista aliverkkotunnuksista?
Löydetty aliverkkotunnukset | ||
---|---|---|
Et ole vielä syöttänyt verkkotunnusta |
Onko organisaatiollasi toimenpiteitä haavoittuvaisuuksien ''Haavoittuvaisuus'' on heikkous organisaation tietokoneessa, verkossa tai jossain muussa järjestelmässä tai kyberturvallisuuskäytänteissä. Sitä voidaan hyödyntää yhden tai useamman uhkatekijän, kuten hakkerin, toimesta. tunnistamiseen ja käsittelyyn?
Arvioiko organisaatiosi säännöllisesti ''Säännöllisyydellä'' tarkoitetaan esimerkiksi vuosittain, neljännesvuosittain tai kuukausittain, tai kyberturvallisuuspoikkeamien tapahduttua, liiketoimintaympäristöön tai IT-ympäristöön tehtyjä muutoksia. On tärkeää muuttaa tarkastelun tiheys organisaatiosi kohtaamien riskien ja uhkien perusteella. , että ovatko sen käyttämät kyberturvallisuustoimenpiteet tehokkaita ''Tehokkuudella'' tarkoitetaan, että kyberturvallisuuskäytännöt eivät ole ainoastaan suunniteltu ja toteutettu, vaan ne myös todella tarjoavat tarkoitetun suojan. Suojausmekanismien täytyy olla tarkkoja havainnoimaan poikkeamia ja ehkäisemään niitä, sekä suojaamaan kaikilta oleellisilta riskeiltä ja haavoittuvaisuuksilta. ?
Onko organisaatiollasi asianmukainen ''Asianmukaisuudella'' tarkoitetaan, että politiikka on ajantasainen, säännöllisesti arvioitu, ja suhteessa organisaatiosi kohtaamiin riskeihin. Esimerkiksi, jos organisaatiosi käsittelee arkaluonteista tietoa, salaustekniikkaa ja salausta koskevan politiikan täytyy noudattaa standardeja, joilla suojataan organisaation sisällä käsiteltävää tietoa. politiikka koskien salaustekniikkaa ''Salaustekniikalla'' tarkoitetaan tiedon ja tietoliikenteen suojaamista salaamalla ei-auktorisoitua pääsyä tai väärinkäyttöä vastaan. ja salausta ''Salaus'' on toimenpide, jossa selväkielistä tietoa muunnetaan ei-selväkieliseen muotoon sen luottamuksellisuuden varmistamiseksi. ?
Onko organisaatiollasi käytäntöjä hallitakseen käyttäjien pääsyä ja resursseja? Tämä sisältää: fyysisen ja loogisen pääsynhallintapolitiikan, laite- ja palvelurekisterin, sekä prosessit henkilöstön onboardingiin, offboardingiin ja toimenkuvan vaihtamiseen.
Käytetäänkö monivaiheista tunnistamista Monivaiheinen tunnistaminen (MFA) on turvallisuustoimenpide, jota käytetään varmistamaan, että henkilö on se kuka hän sanoo olevansa. Pelkän käyttäjätunnuksen ja salasanan sijaan MFA vaatii ainakin kahta eri tunnistautumiskeinoa. Esimerkiksi, salasanan lisäksi täytyy syöttää puhelimeen lähetetty vahvistuskoodi. aina kun mahdollista?
Onko organisaatiolla asianmukainen ''Asianmukaisella'' tarkoitetaan, että käytäntö on ajan tasalla sitä arvioidaan säännöllisesti, jotta varmistutaan rapotointivelvollisuuden täyttymisestä. Lisäksi, käytännön pitää olla selkeä ja ymmärrettävä kaikille työntekijöille, jotka ovat vastuussa kyberturvallisuuspoikkeamien raportoinnista. Oletko tietoinen siitä, mikä on valvova viranomainen? käytäntö raportoida kyberturvallisuuspoikkeamista valvoville viranomaisille määrätyssä aikataulussa Seuraavat aikataulut ovat asetettu kybervahinkojen ilmoittamiselle valvovalle viranomaiselle: 24 tunnin sisällä: Aikainen varoitus koskien poikkeaman tyyppiä; 72 tunnin sisällä: Täydellinen ilmoitus, joka sisältää arvion poikkeaman vakavuudesta ja vaikutuksesta; Pyynnöstä: väliaikainen raportti; Kuukauden sisällä: lopullinen raportti. Lisäksi, sinun täytyy myös ilmoittaa poikkeamasta niille asiakkaille, joita se todennäköisesti koskee. ?
Loistavaa! Perustuen vastauksiisi, organisaatiosi näyttää täyttävän NIS2-vaatimukset. On hienoa nähdä, että priorisoitte kyberturvallisuutta organisaatiossasi.
NIS2-ohjeistukset luotiin auttamaan organisaatioita vastaamaan kyberhyökkäysten lisääntyvään uhkaan ja lisäämään kyberturvallisuutta Euroopassa. Sekä organisaatiotasi että koko digitaalisen infrastruktuurin suojaaminen on tärkeää.
Vaikka organisaatiosi näyttää täyttävän NIS2-vaatimukset, on tärkeää ymmärtää, että kyberuhat kehittyvät jatkuvasti. Nykytilanteen ylläpitäminen ei riitä - kehitystä täytyy jatkaa. Jos kaipaat tässä apua tai haluat syventyä NIS2:een, ota yhteyttä täyttämällä yhteydenottolomake. Asiantuntijamme ovat valmiina auttamaan.
Onko sinulla kysymyksiä, kaipaatko lisätietoa tai tukea? Täytä allaoleva lomake, jotta voimme olla yhteydessä sinuun ja tarjota oleellisia päivityksiä ja neuvoja.
Ikävä kyllä näyttää siltä, että organisaatiosi ei vielä täysin noudata NIS2-ohjeistuksia. Ohjeistuksien noudattaminen ei ole tärkeätä ainoastaan juridisesta näkökulmasta, vaan myös vahvistaaksesi organisaatiosi digitaalista turvallisuutta Älä huoli, sinulla on yhä aikaa tehdä tarvittavat muutokset. Vaikka NIS2-lainsäädäntö esitellään pian, olemme yhä muutosvaiheessa. Mitä aiemmin aloitat tekemään organisaatiostasi turvallista NIS2-ohjeistusten mukaisesti, sitä paremmin olet valmistautunut kun lainsäädäntö astuu voimaan.
Perustuen vastauksiisi, identifioimme seuraavat huolenaiheet:
Klikkaa alempana olevaa painiketta saadaksesi yhteenvedon ja neuvomme, kuinka noudattaa ohjeistusta sähköpostitse.
NIS2-ohjeistukset luotiin auttamaan organisaatioita vastaamaan kyberhyökkäysten lisääntyvään uhkaan ja lisäämään kyberturvallisuutta Euroopassa. Sekä organisaatiotasi että koko digitaalisen infrastruktuurin suojaaminen on tärkeää.
Vaikka tulos saattaa olla pettymys, se tarjoaa arvokkaan mahdollisuuden arvioida, kehittää ja vahvistaa organisaatiosi kyberturvallisuutta. On tärkeää ottaa ennakoiva asenne kyberturvallisuusstrategiaasi. Tiimimme on valmiina ohjaamaan sinua kehittäessäsi tehokasta lähestymistapaa NIS2-vaatimustenmukaisuuteen ja kyberturvallisuuteen yleisesti.
© BDO Canada LLP. 2024 . Kaikki oikeudet pidätetään. Tietosuojaseloste Vastuuvapauslauseke: Tältä verkkosivulta löytyvä tieto, sen sisältö, sekä skannauksen tulokset ovat suuntaa-antavia. Ne perustuvat NIS2-ohjeisiin, jotka on julkaistu joulukuussa 2022. Niiden ei ole tarkoitettu korvaavan ammattimaista arviointia.